FILME 2015 – Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

with No Comments

 

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “FILME 2015″.

Για τέταρτη χρονιά θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, διοργανώνεται το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “FILME”.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Στα πλαίσια του φεστιβάλ κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 28- 31 Μαΐου. Συγχρόνως παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events θα ντύσουν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο.

Το συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός επιδιώκει να τονώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών.

Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

filme3xΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: www.filme.gr

MAIL(για αποστολή των ταινιών): info@filme.gr
MAIL(για πληροφορίες): kritwnaszachariadis@gmail.com

Τηλ επικοινωνίας: 6979205113

 

 

 

 

 

 

 

Ιστορικό

Το φεστιβάλ “FILME” έχει τις ρίζες του στο 2011, στην πόλη της Αριδαίας. Σε ένα πολιτιστικό διήμερο, σε συνεργασία με τον Θεατρικό πολιτιστικό σύλλογο Αριδαίας ‘ΠΡΟθεση’, και προς τιμήν του σκηνοθέτη Θοδωρή Μαραγκού προβλήθηκαν και βραβεύθηκαν ταινίες μικρού μήκους νέων σκηνοθετών, από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας, κόμικς και ζωγραφικής στην πόλη.
filme5xΘέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με το χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, το 2012 (18 – 20 Μαΐου), αλλάζει έδρα και έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με στέγη το θέατρο “ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ”. Συμμετείχαν 60 ταινίες από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 20 πέρασαν στο διαγωνιστικό μέρος της τελευταίας ημέρας. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ έγιναν προβολές από τις ταινίες του τιμώμενου σκηνοθέτη ,Θοδωρή Μαραγκού και βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ μικρού μήκους της Νάουσας και από το ίδιο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία το 2011. Την τελευταία ημέρα έγινε η βράβευση των ταινιών (Σκηνοθεσίας, Σεναρίου ,Φωτογραφίας, Μοντάζ & Κοινού) από την κριτική επιτροπή.

Συγχρόνως, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένες γκαλερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας, κολάζ, κόμικς και κοσμημάτων από νέους καλλιτέχνες, δίνοντας τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κοινό, καθώς και master class σεμινάρια και events που αφορούν τον κινηματογράφο.

Πέρσυ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το “FILME” πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 8 – 11 Μαΐου με βασικό υποστηρικτή τη Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 με τιμώμενα πρόσωπα τον σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο και τον ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση, ενώ παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events έντυσαν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Παράλληλη δραστηριότητά μας , μια πανευρωπαική πρωτιά με την έκθεση storyboards η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενί Τζαμί με έργα που μας εμπιστεύτηκαν οι σκηνοθέτες κύριοι: Γιάννης Σμαραγδής, Νίκος Περάκης, Μάρκος Χολέβας, Γρηγόρης Βαρδαρινός, Ανδρέας Σιαδήμας, Πέτρος Παπαδόπουλος και Ζίνα Παπαδοπούλου.

Για τέταρτη χρονιά θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, διοργανώνεται το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “FILME”. Στα πλαίσια του φεστιβάλ κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 28- 31 Μαΐου. Συγχρόνως παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events θα ντύσουν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο.

Leave a Reply