Αστρικές θεότητες, φτερωτά πλάσματα, αλλά και μουσική τζαζ είναι οι επιλογές που έχουν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης το Σάββατο 16 και τη Δευτέρα 18 Μαΐου

with No Comments

acrop_museumΑστρικές θεότητες, φτερωτά πλάσματα, αλλά και μουσική τζαζ είναι οι επιλογές που έχουν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης το Σάββατο 16 Μαΐου, Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και τη Δευτέρα 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Σάββατο 16 Μαΐου 2015:

«Αστρικές θεότητες: απεικονίσεις, πεποιθήσεις, λατρείες»
Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα προσφέρουν στο κοινό την βραδινή θεματική παρουσίαση «Αστρικές θεότητες: απεικονίσεις, πεποιθήσεις, λατρείες».
Ώρες παρουσιάσεων: στα ελληνικά 8:30 μ.μ. & 10:30 μ.μ.
Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα). Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο Πληροφοριών από τις 8 το βράδυ και μετά. Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.

Ευρωπαϊκά τραγούδια με μουσική τζαζ
Το Μουσείο θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του στις 9 μ.μ. το Κουιντέτο Δημήτρη Βασιλάκη που θα ερμηνεύσει τραγούδια από διάφορα μέρη της Ευρώπης, με άρωμα τζαζ, swing, latin, blues, fado, r&b, cool, με την εκφραστική φωνή της νέας τραγουδίστριας και συνθέτιδας, Σάσας Παπαλάμπρου. Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (ελεύθερη είσοδος από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα).

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015:

«Ο κόρακας και άλλα φτερωτά»:
Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα προσφέρουν στο κοινό την θεματική παρουσίαση για ενήλικες «Ο κόρακας και άλλα φτερωτά».  Ώρες παρουσιάσεων: στα ελληνικά 10:30 π.μ., 12:30 μ.μ. & 6:30 μ.μ. και στα αγγλικά 3 μ.μ.
Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα). Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο Πληροφοριών από τις 8 το πρωί και μετά. Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.

«Φτερά και πούπουλα» (για παιδιά έως 12 ετών):
Παιδιά μέχρι 12 ετών, ανεξάρτητα ή σε σχολικές ή άλλες ομάδες, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το αγαπημένο τους φτερωτό πλάσμα, όπως τον κόρακα, την κουκουβάγια, τον αετό, αλλά και τη σφίγγα, τη σειρήνα, τον Ερμή. Θα βρουν τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές ανάμεσα στα αγάλματα του πρώτου ορόφου του Μουσείου και θα ακούσουν γι’ αυτά μύθους και όμορφες ιστορίες από την αρχαιότητα. Στη συνέχεια θα αναζητήσουν στις αίθουσες του Μουσείου πετούμενα με οδηγό τη δική τους δημιουργία.
Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα περιμένουν τα παιδιά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. σε σταθερό σημείο στην αίθουσα των Αρχαϊκών Γλυπτών, όπου υπάρχει σχετική σήμανση. Για τη δράση θα χρησιμοποιηθούν ήχοι, εικονογραφικές και γραπτές πηγές σε ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και υλικά για δημιουργία. Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Αναμνηστικό μετάλλιο με θέμα τον κόρακα

Τέλος, για να τιμήσει τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης θα κυκλοφορήσει αναμνηστικά μετάλλια τα οποία έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα τον κόρακα. Οι αρχαίοι θαύμαζαν την υψηλή νοημοσύνη του κόρακα που ήξερε να καθοδηγεί τους οδοιπόρους σε έρημους τόπους, να προαναγγέλλει το μέλλον με διαφοροποίηση του τόνου της φωνής του και του πετάγματός του και να προαναγγέλλει με το κράξιμό του τη βροχή και τον άνεμο.

Leave a Reply