Ηραία – Πυθαγόρεια στο Πυθαγόρειο της Σάμου

with No Comments

Pithagoria_SamosΕως και τις 19 Σεπτεμβρίουστο Πυθαγόρειο της Σάμου το Φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια”, το οποίο έχει ως επίκεντρο την αναπαράσταση της εορτής των Ηραίων.

Το Πρόγραμμα

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015, Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, “Πες το με ένα μύθο”Τραγούδια εμπνευσμένα από αρχαίους μύθους. Ώρα έναρξης: 21:00.

Τραγούδι: Δήμητρα Τσιανίκα, Πιάνο: Παναγιώτης Γώγος. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου Σάμου “Λυκούργος”, υπό τη διεύθυνση – διδασκαλία του Γιώργου Κουμαραδιού.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, “Μίκης Θεοδωράκης ο οικουμενικός”. Ρεσιτάλ της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου με τίτλο “90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης”. Συμμετέχει η ορχήστρα Mobile, με μαέστρο τον Θόδωρο Ορφανίδη. Ώρα έναρξης: 21:00.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 Όχθες Ίμβρασσου ποταμού, Ηραίον Σάμου. “Γιορτή των Ηραίων: Τα Ηραία στο Ηραίον” Ώρα έναρξης: 20:00.

Αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των Ηραίων στις όχθες του Ίμβρασσου ποταμού με θεατρικά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, Από την είσοδο του Αρχαίου Ναού Ήρας μέχρι και το Λιμάνι του Πυθαγορείου. “Γιορτή των Ηραίων: Αγώνας Δρόμου γυναικών και μεγάλη Πομπή των Ηραίων”.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:
Αγώνας Δρόμου: Είσοδος Αρχαίου Ναού της Ήρας, ώρα: 19.30.
Πομπή Ηραίων: Κεντρικός δρόμος Πυθαγορείου, ώρα: 21:00.
Εορταστικές Εκδηλώσεις: Λιμάνι Πυθαγορείου, ώρα: 21:45.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, Από τα Βουρλά στους Βουρλιώτες με καράβι την ποίηση του Γιώργο Σεφέρη. Ώρα έναρξης: 19:00.

Στο αφιέρωμα αυτό θα παρουσιαστεί η επίδραση της Ιωνικής σκέψης στο έργο του ποιητή και θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του από την Ζαφειρούλα Χατζηφωτίου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Εκδηλώσεων: Σωτήρης Μαργιωρής και Θέμης Ροδαμίτης.
Το φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Leave a Reply