6th Athens Open Air Film Festival – from 21st June

with No Comments

aoaff_poster_new_without_texture

Η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας επιστρέφει, για 6η χρονιά! Περισσότερες από 20 προβολές στα ομορφότερα σημεία της πόλης, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο!

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

 

Με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχόμενη χρονιά, ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της πόλης, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά». Από τους επιλεγμένους χώρους του Φεστιβάλ δε θα λείψουν βέβαια και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Το Athens Open Air Film Festival συνεργάζεται φέτος με την Βρετανική Πρεσβεία και το British Council συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της 400ής επετείου του θανάτου του μεγάλου Άγγλου δραματουργού.

 Το αφιέρωμα με τίτλο «Shakespeare in the City» θα «ζωντανέψει» έργα του Σαίξπηρ με έξι ταινίες που άντλησαν έμπνευση από τη θεατρική παράδοση του Βρετανού βάρδου και βασίζονται στα ιστορικά δράματα, τη δημιουργική φαντασία, αλλά και την «ανατριχιαστικά» κωμική πλευρά των έργων του. 

Η συνεργασία που εγκαινίασε πέρσι το Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εδραιώνεται με την προβολή φέτος, στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, τριών ταινιών του αφιερώματος. 

Για δεύτερη χρονιά, συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό. 

Στην μεγάλη κινηματογραφική γιορτή συμμετέχει και η Fischer, η μπίρα που αγαπάει τον καλό κινηματογράφο και συμπληρώνει ιδανικά τις ξεχωριστές στιγμές του 6ου Athens Open Air Film Festival, δροσίζοντας απολαυστικά και κερνώντας το κοινό των προβολών. 

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

 

 

Leave a Reply