Ανακαλύψτε τον κρυμμένο μας θησαυρό: Τη δική μας Νάουσα!!! Οι Κουρσάροι

with No Comments

Corsairs_Naoussa_Paros_11 Το χωριό της Νάουσας της Πάρου και η εθελοντική ομάδα “Κουρσάροι“ σας καλούν να γνωρίσετε τη γειτονιά τους, μέσα από ένα τριήμερο λαϊκού πολιτισμού, ιστορίας και πειρατείας, στις 21, 22 και 23 Αυγούστου 2016.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Corsairs_Naoussa_ParosΦέτος, γιορτάζουμε τα Εννιάμερα της Παναγίας, τονίζουν στη πρόσκλησή τους, οι “Κουρσάροι“, καθώς και τα 50 χρόνια της “Κουρσάρικης Βραδιάς” με παιχνίδι, χορό, ξεναγήσεις, μαθήματα, εκθέσεις, δράσεις και δρώμενα. Στο σεντούκι του τριημέρου κρύψαμε τη λαογραφία, την πίστη, τη φύση και την παράδοση, για όσους αναζητούν την αυθεντική ομορφιά, στο γραφικό και κοσμοπολίτικο ψαροχώρι μας, συνεχίζουν.

Το τριήμερο ολοκληρώνεται με το εντυπωσιακό, κουρσάρικο ρεσάλτο στις 23 Αυγούστου. Με τη δύση του ήλιου, οι κουρσάροι εισβάλλουν στο λιμάνι με φωτιές και ιαχές, διακόπτουν το πανηγύρι του χωριού, ξεχύνονται στα σοκάκια και αρπάζουν τις γυναίκες. Το κάστρο φλέγεται, οι καμπάνες χτυπούν και τα βιολιά σωπαίνουν, μέχρι τη νικητήρια αντεπίθεση των νησιωτών που θα σημάνει το τέλος της επιδρομής και την αρχή του παραδοσιακού γλεντιού.

Corsairs_Naoussa_Paros_1Στο πανηγύρι του χωριού, στης Παναγιάς τη χάρη, ανακαλύψτε τον κρυμμένο μας θησαυρό: τη δική μας Νάουσα.

Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Αυγούστου 2016.

Διοργάνωση: Εθελοντική Ομάδα “Κουρσάροι”

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάρου, της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και της Δημοτικής Κοινότητας

Νάουσας.

Πληροφορίες:

Περίπτερο των “Κουρσάρων”, στην πλατεία της Νάουσας, στην Πάρο. Ανοιχτό τις απογευματινές ώρες.

F: Κουρσάροι

www.koursaroi.gr

Leave a Reply