«Οινοξένεια»: Εκδηλώσεις οινικού πολιτισμού και γεύσεων, στην Αιγιάλεια

with No Comments

oinoxeneia-sqΚάθε χρόνο, στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας- ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σχεδιάζει και διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση. Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ είναι ένας καινοτόμος θεσμός, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας, στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής, με μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας και γαστρονομικές εμπειρίες.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Μουσικά ακούσματα, βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, έφιππες περιηγήσεις και παιχνίδια σε αμπελώνες, προβολές ταινιών, τοπικές γεύσεις και οίνοι ποιότητας, καλλιτεχνικά δρώμενα και ξεναγήσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, γευστικά ταιριάσματα σε επιλεγμένα σημεία εστίασης συνθέτουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα για οινόφιλους και όχι μόνο.

Η Αιγιάλεια αποκαλύπτει διαδοχικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της σαν μια αδιάσπαστη ενότητα. Από τα ορεινά τοπία της και το φυσικό μεγαλείο του χωριού έως τις παράλιες ομορφιές της, η Αιγιάλεια σε γιορτινούς ρυθμούς, αναδύοντας άρωμα πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.

Αξιοποιώντας μια άυλη γεωγραφική και πολιτιστική κληρονομιά, φλερτάρουμε με την τοπική ανάπτυξη και ευφραίνουμε τις καρδιές μας με ένα ποτήρι κρασί..

 

Οινοξένεια 2016, Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8

ΩΡΑ 21:00

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ», ΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Οίνος εκλεκτός και έντεχνη μουσική

Στο πανέμορφο οινοποιείο απολαμβάνουμε θέα, ξενάγηση και ενημέρωση, γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και μουσική συναυλία σε έντεχνους και λαϊκούς δρόμους με το συγκρότημα CONTRASTO.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8

ΩΡΑ 21:00

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

«Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά»

Μια ανθολογία ελληνικής ποίησης και μουσικής από τη Μαρία Φαραντούρη, αφιερωμένη στη βραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά.

Μελοποιημένη ποίηση: Σάκης Παπαδημητρίου. Απαγγελία: Εύα Κοταμανίδου.

Τιμή εισιτηρίου: 7 € (Δωρεάν για μαθητές-φοιτητές). Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8

ΩΡΑ 21:00

ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ 121, ΑΙΓΙΟ

Οίνος εκλεκτός και μουσικές διαδρομές

Στο σύγχρονο οινοποιείο απολαμβάνουμε ξενάγηση και ενημέρωση, γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και συναυλία με ζωντανή ελληνική ποιοτική μουσική.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8

ΩΡΑ 10:00-15:00

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CAVINO, ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΑΝΙΤΗ ΑΙΓΙΟΥ

Γευσιγνωσία οίνου

Στο επιβλητικό οινοποιείο απολαμβάνουμε ξενάγηση, γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και ενημέρωση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8

ΩΡΑ 17:00

ΠΥΡΓΑΚΙ ΑΙΓΙΟΥ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Έφιππες διαδρομές και περιηγήσεις

Βόλτες στους ορεινούς αμπελώνες με άλογα και άμαξες. Κεράσματα με χωριάτικες πίτες (ταβέρνα ΓΡΗΓΟΡΗΣ)

Εκκίνηση διαδρομών: «Αεροδρόμιο», κτήριο Χριστιανικής Ένωσης.

Δήλωση συμμετοχής: 26910.28210.

Υποστήριξη: Ιππικός Όμιλος Αιγίου, ιδιώτες, Φιλοδασικός Σύλλογος Πυργακίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8

ΩΡΑ 20:00

ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΠΥΡΓΑΚΙ ΑΙΓΙΟΥ

Γαστρονομικά ταιριάσματα

Στην παραδοσιακή ταβέρνα μαγειρεύουμε και δοκιμάζουμε τοπικό Ασπρογιάχνι. Με τη βοήθεια οινολόγου κάνουμε ταίριασμα με τα κατάλληλα τοπικά κρασιά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8

ΩΡΑ 22:00

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΝΕΛΛΗ, ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Γεύσεις μετά μουσικής

Στο roof garden του ξενοδοχείου δοκιμάζουμε τοπικές γεύσεις, κάνουμε ταίριασμα με τα κατάλληλα τοπικά κρασιά, γευσιγνωσία οίνων με τη βοήθεια οινολόγου και απολαμβάνουμε μουσική βραδιά με μελωδίες στο πιάνο.

ΤΡΙΤΗ 23/8

ΩΡΑ 20:30

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΟΥ

Οίνος εκλεκτός & μουσικές κάτω απ’ το δάσος

Στο πέτρινο οινοποιείο του ορεινού χωριού απολαμβάνουμε ξενάγηση, καθοδηγούμενη γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και μουσική έντεχνη, λαϊκή και ρεμπέτικη από το συγκρότημα Κατά Τριφωνίαν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8

ΩΡΑ 21:30

ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ROUVALIS WINERY, ΣΕΛΙΝΟΥΣ ΑΙΓΙΟΥ

Οίνος εκλεκτός και βραδιά jazz

Σε ένα πρωτοποριακό οινοποιείο με πανοραμική θέα απολαμβάνουμε ξενάγηση και ενημέρωση, γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και Βραδιά jazz: «Ο ήχος του πιανιστικού Τρίο σήμερα» από το σχήμα Yiannis Papadopoulos trio.

ΠΕΜΠΤΗ 25/8

ΩΡΑ 19:30

ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ, ΑΙΓΙΟ

Σταφιδοποιήματα και παιχνίδια

Τα παιδιά γνωρίζουν την υψηλή διατροφική αξία της πολύτιμης μαύρης σταφίδας Βοστίτσα ΠΟΠ, δοκιμάζουν αρτολιχουδιές με σταφίδα από τους αρτοποιούς του Δικτύου και διασκεδάζουν με πρωτότυπες δράσεις.

ΠΕΜΠΤΗ 25/8

ΩΡΑ 20:30

ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ, ΑΙΓΙΟ

Στον Πύργο των γεύσεων

Η κλασική βόλτα στα Ψηλαλώνια, κάτω απ’ τον πύργο, γεμίζει γεύσεις από τα εστιατόρια της πλατείας και αρώματα γευσιγνωσίας οίνων.

ΠΕΜΠΤΗ 25/8

ΩΡΑ 21:30

ΨΗΛA ΑΛΩΝΙA, ΑΙΓΙΟ

Συναυλία Carte postale

Νοσταλγική διάθεση, ρομαντικές νέο folk-rock μελωδίες από κινηματογραφικά μοτίβα, ρυθμικές εξάρσεις, Γαλλικά βαλς, αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν retro-pop.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8

ΩΡΑ 20:00

ΚΕΝΤΡΟ ΑΧΑΪΚΗΣ ΓΗΣ, ΛΟΓΓΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Αγγειοπλαστική στην αρχαιότητα

Ο αγγειοπλάστης – ζωγράφος αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας Ικτίνος Κωνσταντίνος Σταθόπουλος  παρουσιάζει το έργο και τα αγγεία του, μιλώντας για την κατασκευή και χρήση τους στην αρχαιότητα, αλλά και δοκιμάζοντας κρασί σε αυτά!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8

ΩΡΑ 21:30

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ», ΑΙΓΙΟ

Συρανό

Η θεατρική παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα, με τον Αιγιώτη ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη Δήμητρα Ματσούκα.

Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ. Μειωμένο: 13 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8

ΩΡΑ 20:00

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΓΕΡΟΦΩΤΗ, ΛΑΚΚΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Πλαγίως στις Πλαγιές της Αιγιάλειας

Στον πέτρινο ξενώνα απολαμβάνουμε θέα, τοπικές γεύσεις, παρουσίαση και γευσιγνωσία οίνων της «Αμπελώνες RIRA» και ταξιδεύουμε με τη βραβευμένη ταινία «Πλαγίως»  του Οσκαρικού σκηνοθέτη Alexander Payne.

Δήλωση συμμετοχής: 26910.28210

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8

ΩΡΑ 20:30

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ», ΑΙΓΙΟ

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016»

«Με το τραγούδι, με το κρασί»

Το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική ηθογραφία για το κρασί και τον πολιτισμό του, όπως τραγουδήθηκε στο ρεμπέτικο και τη λαϊκή παράδοση στις ταβέρνες και τα καπηλειά. Γευσιγνωσία οίνων από τα οινοποιεία του Δικτύου. Βράβευση οινοποιών από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Δίκτυο ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ

Επιλεγμένες επιχειρήσεις της περιοχής συμμετέχουν στη γιορτή μας και στο «Δίκτυο ποιότητας Οινοξένεια».

Οινοποιεία

Ανοιχτά οινοποιεία. Μυηθείτε στα μυστικά του οίνου! Έτοιμα να μας δεχτούν τα επισκέψιμα οινοποιεία του Δικτύου ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, να μας ξεναγήσουν στην τέχνη της οινοποίησης, να μας γνωρίσουν εκλεκτές τοπικές ετικέτες και να μας προσφέρουν δωρεάν γευστικές δοκιμές και γευσιγνωσίες.

Καθημερινά, 10:00 έως 15:00, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Αναλυτικές πληροφορίες και νέα για τις εκδηλώσεις Οινοξένεια:

Web site www.oinoxeneia.gr Facebook @oinoxeneia.gr E-mail oinoxeneia@gmail.com

ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Δήμου Αιγιαλείας

Δνση: Ν. Πλαστήρα 19, Αίγιο. Τηλ. 26910.28210

www.dikepaigialeias.gr dhkepaigialeias@gmail.com

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, πλην των παραστάσεων της 20/8 και της 26/8 (Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016).

Leave a Reply