Φεστιβάλ γελοιογράφων «Προσφυγιά και Μετανάστευση»

with No Comments

%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%87-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bdΟ Δήμος Δάφνης-Υμηττού και το Εργαστήρι, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, στην οποία έστειλαν έργα τους 218 γελοιογράφοι και μαθητές 9 σχολείων του Δήμου, με θέμα «Προσφυγιά και Μετανάστευση», συνεχίζει τη δράση και φέτος με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:
1. Έκθεση – Διαγωνισμό γελοιογραφίας και σκίτσου που πραγματοποιείται από 22 Οκτωβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2016. Ήδη υπέβαλαν 686 έργα τους, 308 γελοιογράφοι από 61 χώρες. Τα έργα αξιολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή και ήδη εκτίθενται 200.

Η κριτική επιτροπή για πρώτη φορά είναι διεθνής, και συμμετέχουν οι Βernard Βouton, Γάλλος Γελοιογράφος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας Oγανώσεων Γελοιογράφων (FECO), ο Peter Nieuwendijk Ολλανδός Γελοιογράφος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Απόστολος Κουρσοβίτης (κουρσο) Έλληνας Γελοιογράφος, Μαριάννα Ψύλλα, Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Αλέξανδρος Λουκίσας Ζωγράφος, Καθηγητής Καλλιτεχνικών.

2. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, Διαλέξεις, Προβολές, στις οποίες συμμετέχουν οργανώσεις προσφύγων, μεταναστών και τοπικοί συλλόγοι. Αυτές ξεκινήσαν στις 10 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους του Δήμου.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Σημειώνεται, ότι το Διεθνές Φεστιβάλ γελοιογραφίας στον Υμηττό, είναι ένας καθιερωμένος θεσμός, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από στελέχη του Δήμου και του Εργαστηριού, έχει την υποστήριξη της FECO Group Levadeia και τοπικών χορηγών. Τα Βραβεία χορηγούνται από την Ηνίοχος Καλτσή ΑΕ, τον Δήμο και την Μαμούθ, εκδόσεις κόμικς για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων που συμμετέχουν.

Tα Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, και οι απονομές των βραβείων και επαίνων θα γίνουν σε ειδική Εκδήλωση το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 210 7623568, Κινητό:6987046005
e-mail:cartoondafniymittos@gmail.com

Leave a Reply