5ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα

with No Comments

narration-festival-2016 Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» διοργανώνει το

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης της Αθήνας 

την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς», ένα χώρο για την αφήγηση και το παραμύθι.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

narration-festivalΗ θεματική του φετινού Φεστιβάλ είναι

«Απ’ τη γραφή στο λόγο»

και συμμετέχουν συγγραφείς βιβλίων για παιδιά, συγγραφείς λογοτεχνίας για ενήλικες, πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς, όλοι όσοι έχουν μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους και θέλουν να την μοιραστούν με το κοινό, μικρούς και μεγάλους.

Σ’ έναν χώρο που σχετίζεται άμεσα με την αφήγηση, οι συμμετέχοντες συγγραφείς ξεχνούν χειρόγραφα και σημειώσεις και αφηγούνται, οι ίδιοι τις ιστορίες τους ή οι αφηγητές που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί τους. Περιμένουν όσους αγαπούν τα παραμύθια και τα βιβλία για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά ιστορίες που μπορεί να γεννήθηκαν για το χαρτί, παρουσιάζονται όμως για πρώτη φορά με τον προφορικό λόγο..

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ χωρίζεται σε αφηγήσεις για παιδιά και αφηγήσεις για εφήβους και ενήλικες με ποικίλες θεματικές που καλύπτουν κάθε γούστο.

Οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία μ’ έναν τρόπο αλλιώτικο: ακούγοντας. Οι συμμετέχοντες συγγραφείς θα περιμένουν με χαρά τις εντυπώσεις και τα σχόλιά τους, που ίσως δώσουν στα κείμενά τους νέα πνοή. Επίσης, ειδικά για τα παιδιά,  το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το πρωί έχει προγραμματιστεί παράσταση αφήγησης με αγαπημένες ιστορίες συγγραφέων παιδικών και εφηβικών βιβλίων που θα εμψυχώσουν εργαστήρια δημιουργικής γραφής ή θα συμμετέχουν με ομιλίες στο Φεστιβάλ.

Leave a Reply