Trisha Brown In Plain Site Dancing Athens στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

with No Comments

Φωτογραφία © John Mallison

Trisha Brown
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Dancing Athens
1-2 ΟΚΤ 2016
12:00
ΕΜΣΤ (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)

Στα έργα της, οι χορευτές επικοινωνούν μεταξύ τους από ταράτσες διαφορετικών κτιρίων, περπατούν σε τοίχους μουσείων και εκτελούν χορογραφίες μέσα σε λίμνες. Ένας φόρος τιμής στη ριζοσπαστική δουλειά της χορογράφου, που έβαλε το χορό στην καθημερινότητα της πόλης.
Είσοδος του κοινού από τη Λεωφ. Συγγρού.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς υπάρχει δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό θεατών.
Η διάθεση των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει στις 11:00, μία ώρα πριν την παράσταση.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

dancing-athens-festivalΜια εμβληματική μορφή του αμερικάνικου μεταμοντέρνου χορού, η Trisha Brown, έρχεται στην Αθήνα. Πρωταγωνίστρια του κινήματος που στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 μεταμόρφωσε ανεπιστρεπτί το τοπίο του χορού, δεν δίστασε να ανατρέψει όλους τους κανόνες: Στα έργα της, οι χορευτές επικοινωνούν μεταξύ τους από ταράτσες διαφορετικών κτιρίων, περπατούν σε τοίχους μουσείων από πάνω προς τα κάτω και εκτελούν χορογραφίες γεωμετρικής συμμετρίας πάνω σε σχεδίες στο μέσον μιας λίμνης. Στις δημιουργίες της, ο χώρος είναι πάντα ο φυσικός σύμμαχος, το καταλυτικό στοιχείο, το πολύτιμο πλαίσιο, ο αγαπημένος παρτενέρ.

Οι πειραματισμοί που άρχισαν στη Νέα Υόρκη, όταν χορευτές, συνθέτες, ποιητές και εικαστικοί αναζήτησαν από κοινού νέους παραστατικούς κώδικες, δεν σταμάτησαν ποτέ. Πενήντα χρόνια μετά, η Τρίσα Μπράουν εξακολουθεί να γοητεύεται και να πειραματίζεται με τη σχέση χώρου, κίνησης και θεατή. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες site-specific δημιουργίες της, έργα δηλαδή που δημιουργούνται για συγκεκριμένο χώρο, στο In Plain Site συνθέτει υλικό από το ανεξάντλητο ρεπερτόριό της για να αναδείξει την ιδιαιτερότητα του επιλεγμένου χώρου. Αξιοποιώντας το φυσικό φωτισμό, αποσπάσματα από πρώιμα και πιο αφαιρετικά έργα, όπως το Accumulation του 1971, συνδυάζονται με πιο θεατρικά όπως το Foray Foret του 1990 σε μια απροσδόκητη συνάντηση με το αθηναϊκό κοινό στους απέριττους χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης .

Συντελεστές
Trisha Brown Dance Company:
Ιδρυτική Καλλιτεχνική Διευθύντρια & Χορογράφος: Trisha Brown
Καλλιτεχνική Συνδιεύθυνση: Carolyn Lucas, Diane Madden
Χορευτές: Marc Crousillat, Olsi Gjeci, Leah Ives, Amanda Kmett’Pendry, Tara Lorenzen, Leah Morrison, Jamie Scott, Sam Wentz
Εκτελεστική Διευθύντρια: Barbara Dufty
Διευθύντρια Ομάδας: Anne Dechene
Διεύθυνση Σκηνής & Διεύθυνση Παραγωγής IPS: Betsy Ayer
Διεθνής εκπροσώπηση: Therese Barbanel, Les Artscéniques

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Dancing Athens μιας παραγωγής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Leave a Reply