ΙΩΑΝΝΑ ΤΗΣ ΛΩΡΑΙΝΗΣ από τη Violet Louise

with No Comments

ΙΩΑΝΝΑ ΤΗΣ ΛΩΡΑΙΝΗΣ
από τη Violet Louise
3-26 Φεβρουαρίου 2017
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00
Βlack Box, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
www.violetlouise.com

Τελικά ποια ήταν η Ιωάννα; Μάγισσα ή Αγία; Πλάσμα προικισμένο με ασυνήθιστες ιδιότητες ή ο αποδιοπομπαίος τράγος ενός συστήματος που την πρόδωσε όταν εξυπηρέτησε τους σκοπούς του; Ένας άνθρωπος ονειροπόλος ή μία φιλόδοξη, ευφυής γυναίκα, που ήξερε ότι για να περάσει στην ιστορία, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα των αντρών και όχι με οικιακές εργασίες;

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Η Ιωάννα εκπροσωπεί τις νέες δυνάμεις που συγκρούονται με τους παλαιούς αλλά ακόμα ισχυρούς θεσμούς: την Καθολική εκκλησία, την Ιερά Εξέταση, τη Φεουδαρχία. Γι’ αυτό το λόγο και η εξόντωσή της από το σύστημα, είναι αναπόφευκτη. Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί αγίους ούτε ιδεολόγους. Αυτοί οι «παράξενοι» όμως άνθρωποι είναι που τελικά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ροή στο ποτάμι της ιστορίας.

H Violet Louise και η δημιουργική της ομάδα ανοίγουν ξανά τα πρακτικά της δίκης της Ιωάννας της Λωραίνης σε μία transmedia παράσταση που δίνει μία σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της νεαρής χωριατοπούλας από το Ντομρεμύ, που έσωσε στις αρχές του 15ου αι. τη Γαλλία από την αγγλική εισβολή.

Η παράσταση θέτει ερωτήματα για την πορεία και τη δυναμική του ενός ανθρώπου απέναντι στο σύστημα των πολλών, προβάλλοντας την αναλογία εκείνης της  εποχής με τη σημερινή, με τη χρήση μουσικής, ήχου και οπτικών.

Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία  – μουσική – oπτικά- δραματουργία κειμένου: Violet Louise
Παίζουν: Violet Louise, Παναγιώτης Γαρμπής
H ομάδα: Παναγιώτης Γαρμπής, Νίκος Λεβαντής, Λίλιαν Ξυδιά, Λουίζα Κωστούλα, Βασίλης Κουντούρης, Κώστας Μπώκος, Θωμάς Οικονομάκος, Μάκης Φάρος, Μαριάννα-Τζιζλάκη Κοτσανού, Άρης Παυλίδης

Ευχαριστίες στους: Γιάννη Μαυριτσἀκη και Ελίνα Μαντίδη

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21:00 στο Black Box
Διάρκεια: 70’

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, Μειωμένη τιμή 8€, Ειδική τιμή 5€

Leave a Reply