6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου – Storytelling Festival of Mt. Pelion

 

6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου 2016 «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» - Storytelling Festival Pelion 2016

Ξεκινάει στις 30 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι 7 Αυγούστου 2016 για εννιά ολόκληρες ημέρες το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή του (Άνω και Κάτω Γατζέα, Αγία Τριάδα) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και την Κύπρου.

Ανάμεσα στα καλντερίμια και τα λιόδεντρα ο Κένταυρος ξετυλίγει το κουβάρι των παραμυθιών της προφορικής παράδοσης.

Μουσεία, παλιά παντοπωλεία, ξωκλήσια, πλατείες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αυλές παραδοσιακών ξενώνων και οικιών καθώς και αυλόγυροι εκκλησιών, φιλοξενούν ιστορίες παλιές, λαϊκά παραμύθια, Ομηρικά Έπη, μύθους, συναξάρια και μυθολογίες του κόσμουπαρέα με αφηγήματα του κινηματογράφου, πραγματικές ιστορίες και μουσικές συμπράξεις για να ακουστούν από τους ανθρώπους του σήμερα, μικρούς και μεγάλους με είσοδο ελεύθερη.

Λέσχες Αφήγησης, Έλληνες και ξένοι παραμυθάδες και μουσικοί συναντούν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Παραμυθιών με εισηγήσεις των ειδικών ερευνητών και πανεπιστημιακών, ενώ εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης φιλοξενούνται μαζί με παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις δημιουργών, που εμπνέονται μοναδικά από το σύμπαν των ιστοριών.

Πολύτιμος συνεργάτης του φεστιβάλ ο Μουντζούρης, με ειδικά εκπτωτικά εισιτήρια για την Ημέρα των Παραμυθιών στο Τρένο.

Το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου “Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη” διοργανώνεται από το 2011 κάθε Αύγουστο από την ομώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας “Ο Κένταυρος” και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

The Storytelling Festival of Mt. Pelion “Folktales and Myths on the back of the Centaur” includes several events such as storytelling performances by Greek and foreign storytellers (in Greek and Turkish), paper presentations -lessons at the Summer School of Folktale, workshops about the art of narration, artistic exhibitions, film projecting and special tributes.

Visit the beautiful Mt. Pelion and enjoy an unforgettable journey in the magic world of folktales!

For more info: (+30) 24280 93100

Website: http://paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.gr/

Share


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *