Ημέρες τουρκικού κινηματογράφου – Turkish Film Days

with No Comments

turkish-film-daysΟι λάτρεις του τουρκικού κινηματογράφου, από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επί της μεγάλης οθόνης, σημαντικές ταινίες διακεκριμένων σκηνοθετών του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου, στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης Turkish Film Days στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στις προβολές της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου και του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, με απαραίτητη κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Το γκαλά έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, μαζί με την πρεμιέρα της ταινίας «My Brother» σε κλειστή προβολή με την επίδειξη πρόσκλησης, παρουσία του ιδιαίτερα δημοφιλούς ηθοποιού Burak Özçivit, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, και γνωστού στην Ελλάδα από την τηλεοπτική σειρά “Kara Sevda”.

Στις προβολές των επόμενων δύο ημερών οι φίλοι της μεγάλης οθόνης θα νιώσουν δυνατές συγκινήσεις, θα ταξιδέψουν στην Ανατολία, θα γνωρίσουν διαφορετικούς χαρακτήρες και θα ζήσουν έντονες περιπέτειες.

turkish-film-daysΤην Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι φίλοι του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου θα απολαύσουν τη δημιουργία του σκηνοθέτη Çağan Irmak, «Whisper If I Forget» (γνωστού στη χώρα μας από την ταινία «Οι άνθρωποι του Παππού μου»), την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Emin Alper «Beyond the Hill» (φωτογραφία), που απέσπασε τη διάκριση «Caligari Award» στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου καθώς και την ταινία «Sivas» (φωτογραφία) του σκηνοθέτη Kaan Müjdeci, που έχει βραβευτεί με το βραβείο «Special Jury Prize» στο 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, η αυλαία της διοργάνωσης θα κλείσει με τις προβολές των ταινιών «Fish» του σκηνοθέτη Derviş Zaim («Best Screenplay», 21ο Adana Golden Boll Film Festival), «Ivy» του Tolga Karaçelik («Best Film», «Best Director», «Best Screenplay» & «Best Actor», 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αντάλεια) και «Once Upon A Time In Anatolia» (φωτογραφία και φωτογραφία άρθρου)του Nuri Bilge Ceylan, βραβευμένη με το «Grand Prix» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 2011. Η ταινία επίσης έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του BBC Culture με τις «100 κορυφαίες ταινίες του 21ου αιώνα».

Τη διοργάνωση του Turkish Film Days έχει αναλάβει το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Εκτός από τη προώθηση του Τούρκικου κινηματογράφου, η εκδήλωση έχει επίσης ως στόχο τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δράση του Συλλόγου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
«Whisper If I Forget / Ψιθύρισέ μου Eάν Ξεχάσω», (Unutursam Fısılda)
Του Çağan Irmak
Ώρα Προβολής: 17:00-19:05, Διάρκεια: 113 λεπτά
«Beyond the Hill / Πέρα από το Λόφο» (Tepenin Ardı)
Του Emin Alper 
Ώρα Προβολής: 19:15-20:50, Διάρκεια: 90 λεπτά
«Sivas / Σίβας»
Του Kaan Müjdeci
Ώρα Προβολής: 21:00-22:45, Διάρκεια: 98 λεπτά

 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου
«Fish / Ψάρι» (Balık)
Του Derviş Zaim
Ώρα Προβολής: 17:00-18:30, Διάρκεια: 87 λεπτά
«Ivy / Κισσός» (Sarmaşık)
Του Tolga Karaçelik
Ώρα Προβολής: 18:40-20:30, Διάρκεια: 105 λεπτά
«Once Upon A Time In Anatolia / Κάποτε Στην Ανατολία» (Bιr Zamanlar Anadoluda)
Του Nuri Bilge Ceylan
Ώρα Προβολής: 20:40-23:20, Διάρκεια: 157 λεπτά

 

Ελεύθερη Είσοδος

Κρατήσεις για τις προβολές 14 & 15/10 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3418550.

Leave a Reply