Aρχαιολογική έκθεση στο Παλάτι Ιουστινιάνι στο Κάστρο της Χίου

with No Comments

Kastro_chiosΗ 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνει περιοδική αρχαιολογική έκθεση στο Παλάτι Ιουστινιάνι στο Κάστρο της Χίου με θέμα, “35 χρόνια ανασκαφών στο Κάστρο της Χίου”.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Η έκθεση περιλαμβάνει συντηρημένα ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφικές έρευνες τριών και πλέον δεκαετιών στο Κάστρο, τα οποία οργανωμένα σε θεματικές ενότητες δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κατανοήσουν την εξέλιξη του οικισμού μέσα στους αιώνες και να ενημερωθούν για την ανασκαφική δραστηριότητα της Εφορείας στο χώρο από το έτος ίδρυσής της (το 1979) μέχρι σήμερα.

Ευτυχής σύμπτωση με τη διοργάνωση της έκθεσης απετέλεσε η ανακάλυψη σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό του Κάστρου εργαστηρίου κεραμεικής του 14ου αιώνα με σήμα την καρδιά! Σήμα το οποίο φέρουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τους τα προϊόντα του εργαστηρίου που βρέθηκαν διάσπαρτα στον οικισμό του Κάστρου.

Όπως είπε η προϊσταμένη της 3ης ΕΒΑ μέχρι στιγμής έχουν γίνει ανασκαφές μόνο σε λίγα οικόπεδα του Κάστρου. Εν τούτοις τα εκθέματα από τις έως τώρα ανασκαφές είναι πολλά και σημαντικά, που αξίζει κανείς να τα δει στην έκθεση αυτή ιδίως σε συνδυασμό  με ένα περίπατο στο Κάστρο όπου έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κι εξακολουθούν να γίνονται σημαντικές αναστηλώσεις, συντηρήσεις κλπ.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό  και λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή από τις 8.30 πμ έως τις 3.00 μμ με εισιτήριο 2 ευρώ.

Leave a Reply