Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας 7-10 Ιουνίου 2018    

with No Comments

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

 

Α)Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας     πραγματοποιεί την εκδήλωση “Στα μονοπάτια της μεσαιωνικής Καρύταινας”. Σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης, τον Σύλλογο Καρυτινών της Αθήνας “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Καρύταινας και ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας στα σημαντικά μνημεία της περιοχής.  

Ώρα εκδήλωσης: 10.00 – 14.00

Σημείο συνάντησης: Πλατεία του χωριού Καρύταινας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2710 225243 (Σ. Ανδρικοπούλου, Λ. Λαμπροπούλου)

 

 

Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας

Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας συμμετέχει στη δράση «Πράσινες   Πολιτιστικές Διαδρομές 2018» με μια εκδήλωση στο σπήλαιο Κάψιας Αρκαδίας. Η εκδήλωση έχει θέμα «Τα σπήλαια και ο ρόλος τους στη δόμηση του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος» και υλοποιείται στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει προβολή παρουσίασης όπου αναφέρονται βασικά γεωλογικά στοιχεία για τη δημιουργία των σπηλαίων και του διακόσμου τους. Παρουσιάζονται επίσης σπήλαια του ελλαδικού χώρου που διατηρούν ίχνη του ανθρώπου από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα, με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από την αρχαιολογική έρευνα. Τέλος, γίνεται αναφορά στα αξιοποιημένα σπήλαια της Ελλάδας και προβάλλονται φωτογραφίες από αυτά. Ακολουθεί ξενάγηση στο σπήλαιο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση του μαθητικού κοινού σχετικά με το ιδιαίτερο περιβάλλον των σπηλαίων και η ευαισθητοποίησή του για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ώρα εκδήλωσης: 10.30

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του σπηλαίου Κάψια Αρκαδίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 9232358, 9224339 (Χ. Κονταξή,   Β. Γιαννόπουλος)

 

 

Leave a Reply