Σύρος – Πολιτισμός 2015: Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται

with No Comments

syrosfestivalΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΣΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2015” τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Συναυλία του Μιχάλη Τζουγανάκη
19 Αυγούστου 2015, 21:15, Πλατεία Μιαούλη
Είσοδος Ελεύθερη

Μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Ανατρεπτική αισθητική και ταυτόχρονα τομή που τολμά στην παράδοση.
Η ισχυρή κληρονομιά της Κρήτης και η δεινότητα της έκφρασης του καλλιτέχνη είναι δύο ισχυρά στοιχεία που συνθέτουν μια μοναδική μουσική έκρηξη για το κοινό.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21:00, o Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω-Σύρου και ο  Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, συνδιοργανώνουν  “Τσιπουροβραδιά” στην Πηγή του Αγίου Αθανασίου στην Άνω-Σύρο.

Είσοδος Ελεύθερη.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21:30, στο Θέατρο Απόλλων,  ο τραγουδοποιός Απόστολος Ρίζος “Minimals”, παρουσιάζει ένα μινιμαλιστικό μουσικό project, όπου οι χαρισματικές του ερμηνείες και η αγαπημένη του κιθάρα, συμπράττουν με το κοντραμπάσο του πληθωρικού δεξιοτέχνη Θοδωρή Κουέλη, δημιουργώντας ένα πλήρες ηχητικό και ρυθμικό τοπίο.

Τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Απόστολου Ρίζου, όπως το “Μη φύγεις” και το “Ποτέ δεν είναι αργά” μαζί με ακυκλοφόρητα τραγούδια του και το ολοκαίνουργιο “«Σ΄αυτή τη χώρα» συναντούν το “Τι να θυμηθώ”, το “Να ‘μαστε μαζί”  και τη “Φυσαλίδα” του Νίκου Ζούδιαρη. Αγαπημένα ακούσματα των Χατζηδάκη, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και άλλων κορυφαίων δημιουργών, μάς αποκαλύπτονται από την αρχή, σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με την αμεσότητα και το συναίσθημα να παίζουν πάντα, τον πρώτο ρόλο.

Παίζουν: Θεόδωρος Κουέλης: ηλ. κοντραμπάσο / beatbox / loops
Απόστολος Ρίζος: κιθάρες / φυσαρμόνικα   

Είσοδος 8€                

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 20:30,  o Δήμος Σύρου-Ερμούπολης,  η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, ο Επιμ. Φιλ.Σύλλογος “Ο Φοίνικας Σύρου” και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση “Κακαβιά” στην Πλατεία του Φοίνικα Σύρου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Την ίδια ημέρα, Σάββατο 22 Αυγούστου στις 20:00, θα γίνει το Πανηγύρι της Παναγιάς Θαλασσινής στο Μέγα Γυαλό.

Συνδιοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μέγα Γυαλού, Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου, το Θέατρο Απόλλων υποδέχεται το θεατρικό έργο για παιδιά «Οι Περιπέτειες του Μικρού Οδυσσέα».

Λίγα λόγια για το έργο:

«Ο Οδυσσέας είναι ένα σύγχρονο μικρό αγόρι, που όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας, έτσι και αυτός βιάζεται να μεγαλώσει. 24 ώρες πριν τα γενέθλιά του παρακαλεί απεγνωσμένα να ενηλικιωθεί με έναν μαγικό τρόπο. Η ευχή του πραγματοποιείται.

Εμφανίζεται μαγικά ένα ξωτικό των ονείρων και του προτείνει μια συμφωνία. Κάθε 4 ώρες θα μεγαλώνει 10 χρόνια. Ο  Οδυσσέας από τον ενθουσιασμό του, δέχεται, χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι σε 24 ώρες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής του, ζητάει από το ξωτικό, να τον μεταφέρει πίσω στην παιδική του ηλικία.

Το ξωτικό όμως είναι πανίσχυρο. Θα καταφέρει ο Οδυσσέας με τη βοήθεια του κοινού να το νικήσει?  Ένα διαδραστικό έργο γεμάτο χιούμορ, περιπέτεια και αγωνία. Η συμμετοχή του κοινού σε όλη την διάρκεια της παράστασης είναι σημαντική και καθοριστική.»

Ώρες Παραστάσεων: Πρωινή: 12.00  –  Απογευματινή: 18.00
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας
Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας  Καρανίκας
Χοροκίνηση: Αντώνης  Ζιώγας
Σκηνικά: Γιώργος  Μαύρος
Ζωγραφιές Σκηνικών: Στέλλα Λεβέντη
Φωτογραφία: Δέσποινα Παυλοπούλου
Παραγωγή: L & S ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΘΙΑΣΟΥ

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 19:30,  η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο “Άγιος Στέφανος”, το Ναυτικό Όμιλο Γαλησσά, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσά, το Σύλλογο Επιχειρηματιών Γαλησσά, συνδιοργανώνουν “Αυγουστιάτικη Βραδιά” στο Γαλησσά.

Είσοδος Ελεύθερη.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στο Θέατρο Απόλλων, ακόμα μία αξιόλογη παράσταση  για παιδιά, με τίτλο «Παιχνίδια».

Λίγα λόγια για το έργο:

“Τα ράφια ενός καταστήματος παιχνιδιών έχουν αδειάσει, και τα μόνα  παιχνίδια που έχουν μείνει απούλητα είναι δύο κούκλες, μία κούκλα ΠΙΝΟΚΙΟ και μια ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ. Όταν ο πωλητής κλείνει το κατάστημα οι κούκλες ζωντανεύουν. Μέσα από κωμικούς καβγάδες, που διαδέχονται ο ένας τον άλλον, το χορό, τα τραγούδια και τα παιχνίδια που ακολουθούν, οι δύο κούκλες προσπαθούν – η κάθε μία για τον εαυτό της – να αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους θεατές ώστε να καταφέρουν να αγοραστούν και να μεταφερθούν σε ένα κανονικό σπίτι.

Εκεί θα συναντήσουν την πριγκίπισσα Έλσα (από την ταινία Frozen) και μαζί θα επικαλεστούν την συμμετοχή του κοινού δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας θεατές να σηκωθούν στην σκηνή και να καθορίσουν το τέλος της ιστορίας μας, αλληλεπιδρώντας δημιουργικά με τους ηθοποιούς.”

Ώρες Παραστάσεων: Πρωινή: 12.00 – Απογευματινή: 18.00
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Παίζουν: Νίκος Λημνιός, Γιάννα Σισκοπούλου, Αντώνης Ζιώγας , Γιώργος Μαύρος

Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας – Νίκος Λημνιός
Μουσική Επιμέλεια: Νίκη Γρανά
Χοροκίνηση: Νίκη Σκιαδαρέση
Σκηνικά: Αθηνόδωρος Λημνιός
Φωτογραφία: Δέσποινα Παυλοπούλου
Παραγωγή: L & S ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΘΙΑΣΟΥ

Leave a Reply