Τριήμερο Φεστιβάλ – Πανηγύρι Αγροτικών Προϊόντων Κέας

with No Comments

Το πιο … «μυρωδάτο» φεστιβάλ του καλοκαιριού!

21-22-23 Αυγούστου 2015
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή
Δημοτικό Σχολείο Κορησσίας

Tzia_Festival_2015Στις 21, 22 και 23 Αυγούστου ξεκινά, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας το Τριήμερο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων Κέας, το πιο «μυρωδάτο» φεστιβάλ του καλοκαιριού. Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της τζιώτικης υπαίθρου «χτυπά» στην Κορησσία, σ’ ένα φεστιβάλ μεγάλου γαστριμαργικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Περί τους 20 μικρούς παραγωγούς και επιχειρηματίες του νησιού, 16 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές, μυστικά μαγειρικής και κεράσματα από όλα τα καταστήματα του νησιού, ζωντανή μουσική και χορός, συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Φεστιβάλ – Πανηγυριού Αγροτικών Προϊόντων.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για τον πλούτο της τζιώτικης γης και την ανάδειξή του ως αναπόσπαστο κομμάτι της τζιώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς, το Τριήμερο Φεστιβάλ – Πανηγυριού Αγροτικών Προϊόντων φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με το γευστικό πλούτο του νησιού μας και να αποτελέσει σημείο συνάντησης παραγωγών, καταναλωτών και επισκεπτών της Κέας.

Στο πλαίσιο του Τριήμερου Φεστιβάλ – Πανηγυριού Αγροτικών Προϊόντων, το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στην Κορησσία «μεταμορφώνεται» για τρεις ημέρες σε αυλή γεύσεων, χρωμάτων, αρωμάτων και πανάρχαιων πρακτικών παραγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της τζιώτικης φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε προϊόν, να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων και να γευτεί την τοπική κουζίνα, ενώ φεύγοντας μπορεί, εάν θέλει, να πάρει μαζί του, λίγο ακόμα από Τζια, καθώς όλα σχεδόν τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση.

Ξεχωριστή θέση στο Τριήμερο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων κατέχουν η μαγειρική, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εστιατορίων του νησιού και της μαεστρίας του Συλλόγου Γυναικών Κέας «Η Μελίτη». Παράλληλα, ντόπιοι οργανοπαίχτες και χορευτές θα ξεκινήσουν ένα τυπικό τζιώτικο γλέντι, ευελπιστώντας να παρασύρουν τους παριστάμενους στο ρυθμό τους.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του Τριήμερου Φεστιβάλ – Πανηγυριού Αγροτικών Προϊόντων έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Αυγούστου 18:00 – 24:00 – Έναρξη Φεστιβάλ

Σάββατο 22 Αυγούστου 18:00 – 24:00 – Παραδοσιακό Γλέντι με ζωντανή μουσική και κεράσματα

Κυριακή 23 Αυγούστου 18:00 – 22:00 – Λήξη Φεστιβάλ με ζωντανή μουσική από μικρούς οργανοπαίχτες

Τη διοργάνωση του Τριήμερου Φεστιβάλ – Πανηγυριού Αγροτικών Προϊόντων έχει αναλάβει ο Δήμος Κέας.

Είσοδος ελεύθερη!

Leave a Reply