Ξεχωριστά γιορταστική η ατμόσφαιρα με Κορυφαία μουσικά σύνολα στο Πεδίον του Άρεως

with No Comments

Για δεύτερη χρονιά φέτος στο Πεδίον του Άρεως.

patt_att_25_12_15Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και τη σύμπραξη της Καμεράτα – Ορχήστρας Φίλων Μουσικής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), της Μπάντας και Ορχήστρας της Πυροσβεστικής, του Ωδείου Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις από τις 26 ως τις 30 Δεκεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν όλες τις εκδηλώσεις ορισμένων από τα κορυφαία μουσικά σύνολα της χώρας μας.

Ειδικότερα:

  • στις 26/12, στις 17.00 η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου δίνει το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Πεδίο, παρουσιάζοντας τα έργα του Μότσαρτ, «Μικρή Νυκτερινή Μουσική» και «divertimento σε ρε μείζονα».
  • Στις 27/12, στις 12.00, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με το «Metallon», το σύνολο Χάλκινων, Πνευστών και Κρουστών, παίρνει τη σκυτάλη για να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους ένα ξεχωριστό γιορταστικό πρόγραμμα με έργα της εποχής του μπαρόκ, της κλασσικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις.
  • Στις 28/12 στις 17.00, η Μπάντα και Ορχήστρα της Πυροσβεστικής θα δώσουν το εορταστικό στίγμα των ημερών, ερμηνεύοντας συνθέσεις του κλασικού ρεπερτορίου.
  • Στις 29/12 στις 14.00, είναι η σειρά του Ωδείου Αθηνών με το κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών «Χρώσεις» να παρουσιάσει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα «BlueChristmas» με γνωστά έργα, όπως Letitsnow, Rudolf, SilentNight, Joytoworld, κ.α..
  • Τις εκδηλώσεις θα κλείσει στις 30/12, στις 17.00, η Εθνική Λυρική Σκηνή με χριστουγεννιάτικη συναυλία με αποσπάσματα από διάσημες οπερέτες. 

Leave a Reply