«Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο με αφορμή το ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη»

with No Comments

ouzeri_tsitsanis_poster_webΠέμπτη  4 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016
Κάθε Πέμπτη

«Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο
με αφορμή το ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη»

Προβολές της ταινίας & Συζητήσεις
 
Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται
και τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο ΙΜΚ,
τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη αφιερώνει πέντε Πέμπτες στον κινηματογράφο με αφορμή την ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» σε συμπαραγωγή ΟΤΕ TV. Οι προβολές της ταινίας θα συνοδεύονται από συζητήσεις διαφορετικής κάθε φορά θεματικής ανάμεσα σε σκηνοθέτες, συγγραφείς, συνθέτες, ηθοποιούς, δημιουργούς, παραγωγούς, διανομείς, δημοσιογράφους, επιστήμονες, αλλά και τους θεατές και όσους ενδιαφέρονται για τα επόμενα βήματα του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Έτσι λοιπόν, οι Πέμπτες του Φεβρουαρίου καθώς και η πρώτη Πέμπτη του Μαρτίου θα είναι αφιερωμένες σε πέντε διαφορετικές θεματικές που προκύπτουν από τα ζητήματα που θίγει το «Ουζερί Τσιτσάνης».

Η αρχή την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00 με την πρώτη θεματική με τίτλο «Νότες και Καρέ: Μουσική και κινηματογράφος»και συμμετέχοντες τους:
Μανούσο Μανουσάκη, Θέμη Καραμουρατίδη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μιχάλη Ρέππα, Θοδωρή Μαραντίνη (ΟΝΙΡΑΜΑ), Θανάση Πολυκανδριώτη, Νίκο Κατσίκη, συντονίζει η Λίνα Νικολακοπούλου.

H συνέχεια γίνεται την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 με θεματική «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος» και συμμετέχοντες τους: Γιώργο Σκαμπαρδώνη, Γιάννη Ξανθούλη, Όλγα Μαλέα, Πέτρο Τατσόπουλο, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Λένα Διβάνη, Βασίλη Σπηλιόπουλο, Μανούσο Μανουσάκη και συντονιστή τον Παύλο Τσίμα.

Οι δύο πρώτες θεματικές αφορούν τους δύο κύριους πυλώνες έμπνευσης της ταινίας, αφού βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο μέρος στην πρώιμη δημιουργική περίοδο του Βασίλη Τσιτσάνη.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων», ενώ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, σειρά έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα».

Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στις 18:00 με τη θεματική «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός» και η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Οι συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες θεματικές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκτός από τις συγκεκριμένες Πέμπτες (κάθε Πέμπτη στις 19:00, εξαιρουμένης της Πέμπτης 3 Μαρτίου στις 18:00) η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.

Πληροφορίες:
Αίθουσα: Κινηματογράφος

Πληροφορίες εδώ

Leave a Reply