Ξεκινά η Curiosity στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

with No Comments

CuriosityΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΝΟΣ 2016
TINOS QUARRY PLATFORM – ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ομαδική έκθεση Curiosity, από το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Tinos Quarry Platform σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Εγκαίνια: Σάββατο, 2 Ιουλίου στις 20:00
Διάρκεια: 02.07.16 – 31.10. 16
Εκθεσιακός Χώρος: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα, Τήνος

INTERNATIONAL ARTIST RESIDENCY PROGRAM TINOS 2016
TINOS QUARRY PLATFORM – CULTURAL FOUNDATION OF TINOS

Εxhibition Curiosity, the artist residency program of Tinos Quarry Platform, in collaboration with the Cultural Foundation of Tinos.

Opening: Saturday, July 2 at 20:00
Duration: 02.07.16 – 31.10. 16
Venue: Cultural Foundation of Tinos, Chora, Tinos island, Greece

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Γράφει για την έκθεση Curiosity (περιέργεια) ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας
Καλεσµένος επιµελητής, TQP 2016

Η περιέργεια επηρεάζει πολλά. Ανακαλύψεις, καινοτοµίες, κουτσοµπολιά, έρευνες, πειράµατα και µερικές άτυχες µα βέβαιες γάτες, είναι µόνο ένα µικρό µέρος όλων όσων οφείλουν την ύπαρξή τους σε αυτή. Η περιέργεια και η πρόσκληση από το Tinos Quarry Platform έφτασαν την ίδια στιγµή. Η Τήνος είναι ένα νησί που δεν είχα πάει. Το σκέφτηκα ξανά και ξανά και ξανά και η περιέργεια επέµεινε.

Τα αποτελέσµατα της περιέργειας µοιάζουν απεριόριστα και χαοτικά για να προσδιοριστούν, αλλά το Google παρέχει µια εικόνα της. Η περιέργεια µοιάζει µε ένα όχηµα εξερεύνησης σταλµένο από τη Γη στον Άρη. Το Google δεν λέει ψέματα.

Αντίθετα µε τους προκατόχους του που έψαχναν για συγκεκριµένες απαντήσεις, η αποστολή του Curiosity (περιέργεια) είναι να παρέχει µια πιο καθαρή εικόνα του Άρη συλλέγοντας µια µεγάλη γκάµα διαφορετικών δεδοµένων. Παροµοίως το residency και η έκθεση αναπτύσσονται γύρω από την περιέργεια ως όχηµα για ευρύτερη εξερεύνηση, δίνοντας στους καλλιτέχνες την ελευθερία να δηµιουργήσουν την δική τους µέθοδο προσέγγισης της θεµατικής. Η Τήνος εξερευνάται από καλεσµένους καλλιτέχνες που µοιράζονται διαφορετικά επίπεδα οικειότητας µε το νησί. Κάποιοι ζουν στο εξωτερικό, κάποιοι είναι Έλληνες, µερικοί έχουν έρθει στην Ελλάδα, κάποιοι ποτέ, κάποιοι µένουν στο νησί και µερικοί έρχονται κάθε χρόνο. Τα επίπεδα οικειότητας είναι για την περιέργεια, ότι οι διαφορετικές ρυθµίσεις σε ένα µικροσκόπιο ή τηλεσκόπιο, αναλόγως µε το τι σκοπεύει να µελετήσει κανείς και που ακριβώς βρίσκεται.

Leave a Reply