Amari Green Festival 2016 στο Αμάρι – Ρέθυμνο

with No Comments

Amari_green_FestAπό 22 έως 24 Ιουλίου στο χώρο της Σχολής Ασωμάτων

Το Amari Green Festival, σύμφωνα με τους οργανωτές είναι ένα φεστιβάλ φύσης, πολιτισμού, ιστορίας, μουσικής, λαϊκής παράδοσης και γαστρονομίας, που έχει ως στόχο όχι μόνο την γνωριμία με την περιοχή και ανάδειξη των κύριων χαρακτηριστικών της, αλλά και τη σύνδεση της με άλλους τόπους, χώρες και κουλτούρες, αποδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα αλλά και την εξωστρέφεια που χαρακτήριζε την περιοχή του Αμαρίου σε όλη την ιστορική της πορεία.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

FESTIVAL 4-7-2016Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται πολυθεματικές δράσεις που θα περιλαμβάνουν κορυφαίες μουσικές εκδηλώσεις, εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια λαϊκής τέχνης και χορού, παρουσιάσεις και μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, καθώς και εκδηλώσεις προβολής του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής. Αμαριώτισσες μαγείρισσες θα διδάξουν παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα της Αμαριώτικης γης, ενώ θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης για την ελιά, το λάδι, το ρόδι, το φραγκόσυκο, το χαρούπι, κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό των ημερίδων, με θεματολογία που αφορά  τον μετασχηματισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας με έμφαση σε μεθόδους καλλιέργειας, εκτροφής, συστημάτων πιστοποίησης, ποιότητας, αυθεντικότητας, μεθόδους προβολής στην αγορά, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ιδιαίτερα χρήσιμη θα είναι η ημερίδα για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, Ασφάλεια Παραγωγής, Χρηματοδοτήσεις- Επιδοτήσεις.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παίρνουν μέρος μεγάλοι Κρητικοί καλλιτέχνες, ερμηνευτές, μουσικοί και χορευτές, που ενώνουν τα έργα τους με διακεκριμένους διεθνείς συναδέλφους τους, σε ένα μοναδικό πάντρεμα πολιτισμού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ (8) συναυλίες: Παρασκευή 22 Ιουλίου: Ξεκίνημα με το Λεωνίδα Μαριδάκη που  φέτος το καλοκαίρι, σόλο με την κιθάρα του, κάνει μια παράσταση ακρόασης και συμμετοχής που τον πρώτο λόγο έχουν τα ίδια τα τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και τον ελληνικό πεντάγραμμο. Συνέχεια με τους «Μιχάλη Κονταξάκη Τρίο & Μαρίνα Δακανάλη, Αντώνη Βουμβουλάκη και τον Γιάννη Πολυχρονάκη.

Σάββατο 23 Ιουλίου: Ο συνθέτης και μουσικός Αχιλλέας Περσίδης, δημιουργός του συνόλου  δημιουργήσει “ΝΟΤΙΟΣ ΗΧΟΣ”, συνεργάτης των Ross Daly και Ψαραντώνη, έχοντας λάβει μέρος σε πάνω από 100 δίσκους της Ελληνικής δισκογραφίας, παρουσιάζει μια ξεχωριστή παράσταση με ορχηστρική μουσική, με το πενταμελές συγκρότημα του. “Μουσική Συνάντηση Κρήτης – Αρμενίας”. Κορυφαίοι εκφραστές της Κρητικής και της Αρμένικης μουσικής, οι Haig Yazdjian και Tigran Sargsyan, συμπράτουν επί σκηνής με τους Ζαχαρία Σπυριδάκη, Δημήτρη Σιδερή και Γιάννη Παπατζανή. 3) Ψαραντώνης, μαζί του: Γιάννης Παξιμαδάκης (λαούτο) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά).  Η βραδιά θα κλείσει ο Ψαραντώνης με τους Γιάννη Παξιμαδάκη  και Γιάννη Παπατζανή.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου: Η βραδιά ξεκινά με δυνατές μουσικές από τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο με τους Dalkania που αποτελούνται από τους Ηλία Μπόικο, Μάχη Κουφογιώργου, Γιώργο Τζανέτο και Ιωάννα  Χριστοδούλου. Συνέχεια με την «Ανδαλουσία-Κρήτη», μια μουσικοχορευτική παράσταση, αποτέλεσμα μιας αυθεντικής συνάντησης κορυφαίων μουσικών και χορευτών της Ανδαλουσίας και της Κρήτης.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την μεγάλη συναυλία του Βασίλη Σταυρακάκη, με τους μουσικούς Στέλιο Πετράκη, Γιώργη Σταυρακάκη, Αντώνη Σταυρακάκη και Γιάννη Παπατζανή.
Τρεις θεατρικές παραστάσεις επίσης θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα. Πρόκειται για την παράσταση: «Θα σου μιλώ ώσπου να φέξει» με τη Μαρινέλλα Βλαχάκη, την παράσταση «Κρίση είναι θα περάσει» από την θεατρική ομάδα «Ρεθεμνιώτικη Από-Δραση» και την παράσταση «Με χαλούμι και τσικουδιά», μια συνάντηση Κύπρου-Κρήτης!

Leave a Reply