Η Έκθεση Ψηφιδωτή Οδύσσεια στο ΙΜΚ

with No Comments

Arianna Puntin - Meteora Ψηφιδωτή Οδύσσεια – Έκθεση σύγχρονου ψηφιδωτού Λονδίνο-Αθήνα-Μύκονος
9-18 Σεπτεμβρίου

Εγκαίνια Έκθεσης, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00

Artemis Klitsi -Safe in Lesvos, the  land  of the PhaeaciansΊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ημέρες Έκθεσης: Από Παρασκευή 9 έως Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2016

Ώρες Έκθεσης: 18:00-22:00 [Καθημερινά]

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος -1ος & 2ος όροφος

Είσοδος ελεύθερη

Μια έκθεση που ξεκίνησε από το Λονδίνο και εξελίχτηκε σε ένα Ελληνο-Βρετανικό φεστιβάλ ψηφιδωτού έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να μας δείξει πώς αυτή η τόσο παλιά τέχνη εξελίσσεται για να συναντήσει την εποχή της.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Eftychia Finou -Charybdis (rotating mosaic)   Γιατί δεν είναι μόνο η πέτρα που γίνεται ψηφίδα ή τα αρχέγονα υλικά, όπως ο πηλός, το μάρμαρο, ο χρυσός. Ψηφίδες μπορεί να φτιάξει ο ψηφοθέτης με τεχνολογία τρισδιάστατων μικρο-εικόνων, με συνθετικά υλικά, με σκραπ μετάλλων, με τυχαία υλικά, ακόμα και με στίχους ραψωδιών.

Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη περιπέτεια της Οδύσσειας 11 Έλληνες και Βρετανοί καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι διεθνώς παρουσιάζουν 55 έργα και μαζί με αυτά τη δική τους ερμηνεία για το οικουμενικό αυτό θέμα. Μια Οδύσσεια υλικών και ιδεών που μπορεί να είναι pop, αφηρημένη, πολιτική, κλασική η προσωπική γίνεται ταξίδι της ψυχής, το δράμα ενός πρόσφυγα, ένα καράβι, ο δακτυλικός εξάμετρος, ένα υφαντό, ένα κόκκινο χαλί, ένα μήνυμα, ένα τραγούδι.
Kate Rattray - The enchanter Αυτή η τρισδιάστατη πραγματικότητα που δεν είναι ούτε ζωγραφική, ούτε γλυπτική αλλά μια καλλιτεχνική σύνθεση πολλών πραγμάτων και προϋποθέτει χρόνια και μήνες και μέρες απόλυτης αφοσίωσης και υπομονής για να φτάσει ως εμάς, είναι η Ψηφιδωτή Οδύσσεια που ένωσε δυο χώρες και τους καλλιτέχνες-ψηφοθέτες τους σε ένα κοινό σκοπό.   

Kate Rattray - The Whirlwind That Takes Me There Οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση είναι οι:
Dugald MacInnes, Nathalie Vin, Ιωάννης Τουλιάτος, Kate Rattray, Αλέξανδρος Μπασαντής, Λύδια Παπαδοπούλου, Arianna Puntin, Άρτεμις Κλίτση, Βάσω Σπανού, Ευτυχία Φίνου και η Aliyahgator στην οποία οφείλεται η ιδέα της έκθεσης.
Vasso Spanou The Red Rug (bent)Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Λονδίνο (Hellenic Center) και μετά την Αθήνα μετακομίζει στη Μύκονο (Δημοτική Πινακοθήκη από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου)

Εκθεσιακός χώρος 1ου και 2ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Κυρ, 18:00-22:00

Για να πληροφορηθείτε περισσότερα για τους ψηφοθέτες επισκεφτείτε τον ιστότοπο  http://mosaic-odysseys.weebly.com/about-the-artists.html

Υποστηρικτές της έκθεσης: AIMC, ART FINDER, BAAM, The Hellenic Center, Eλληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ, Κέντρο Ψηφιδωτού «ΨΗΦΙΔΩΝ Γνώσις», KΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ, AEGEAN FIRST COMPANY AFCO.

Leave a Reply