ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για να χαλαρώσεις στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

with No Comments

photos-press-3-copyΔύο ξεχωριστές δράσεις για παιδιά έχει ετοιμάσει για τη Κυριακή 13 Νοεμβρίου το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  Στις 11.00 η καλλιγράφος – εικονογράφος Μαρία Γενιτσαρίου θα μας μάθει “Πως να πείθουμε ένα φτερό να γράψει ιστορία, η πως να δαμάζουμε άγριες σελίδες να μη φεύγουν τα βράδια από το βιβλίο.

Και στις 13.00 η ζωγράφος – εικονογράφος Λίζα Ηλιού θα μας μιλάει για ένα κουμπί που κρύωνε.

Στις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η έκθεση – αφιέρωμα στο έργο του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, με τίτλο “ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ”.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Δείτε το πρόγραμμα των δράσεων

 • Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ώρα 11:00
  Η καλλιγράφος – εικονογράφος Μαρία Γενιτσαρίου με αφορμή τα χειρόγραφα βιβλία
  Ο Πύρινος Δράκος, Η άλλη Βαβέλ και Η Παυλίνα και ο κύκνος του Ευγένιου Τριβιζά που τα έχει φιλοτεχνήσει για την έκθεση με μέσα και τρόπους άλλων εποχών, θα μας μάθει:
  Πώς να πείθουμε ένα φτερό να γράψει μια ιστορία  πάνω σε πάπυρο ή περγαμηνή,
  Πώς να διαλέγουμε τα πιο υπέροχα χρώματα και μελάνια,
  Πώς να ντύνουμε με πραγματικό χρυσάφι ατίθασα γράμματα και λέξεις και
  Πώς να δαμάζουμε άγριες σελίδες για να μη μας φεύγουν τα βράδια από το βιβλίο.
  Θα μας βοηθήσει, επίσης, να λύσουμε σημαντικές απορίες για τα παράξενα υλικά με τα οποία γράφανε οι πρόγονοί μας και για την εξέλιξη της γραφής έως τις μέρες μας.
  Η εκδήλωση είναι για παιδιά άνω των έξι ετών.
 • Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ώρα 13:00
  ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΟΥ ΚΡΥΩΝΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗ
  H ζωγράφος – εικονογράφος Λίζα Ηλιού μας μιλάει για ένα κουμπί που κρύωνε, για τρία φοβερά και τρομερά φερμουαρόφιδα, για μια πολυπολική αρκούδα, για μια γιγάντια κάμπια από τη Ζάμπια και για δύο νάνους που τους αρέσει το ξεροψημένο παντεσπάνι.
  Στη συνέχεια μας δείχνει ένα σπάνιο κουμπί από σακάκι πυροσβέστη και μια μαγική κουμπότρυπα, μας μαθαίνει να παίζουμε δημιουργικά με πευκοβελόνες και κόκκινες κλωστές παραμυθιού και επειδή στο μεταξύ θα έχουμε πεινάσει,  μας κερνάει πεντανόστιμα κουμπομπισκοτάκια. Σε όσους επισκέπτες φοράνε φερμουάρ απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550

Leave a Reply