Lemnos Festival 2014 – Το Πρόγραμμα

with No Comments

afisa festivalΕνα συναρπαστικό 3ημερο, με 3+1 δράσεις, σε μαγευτικές τοποθεσίες του ακριτικού νησιού
        Ο σύλλογος αποδήμων και φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει», διοργανώνει το Lemnos Festival 2014 (http://festival.lemnosinaction.com), με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, στις 6-7 & 8 Αυγούστου.
Περιλαμβάνει 3+1 κεντρικές δράσεις:
Συναυλία
Διημερίδα -και διαγωνισμό- επιχειρηματικότητας
Junior Festival
Παράλληλες δράσεις      

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules


        
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συναυλία:
6 Αυγούστου.

photo synayliaΛιμάνι του Μούδρου. Το Lemnos Festival 2014 σηκώνει αυλαία με τη συναυλία των Δέσποινα Βανδή, Κώστα Μαρτάκη και Μηδενιστή, στις 6 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη στις 21:00 στο λιμάνι του Μούδρου.
Η μία και μοναδική Δέσποινα Βανδή επιστρέφει on stage για την πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή περιοδεία της! Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, ενώνει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της με τον ιδιαίτερα ταλαντούχο και δημοφιλή Κώστα Μαρτάκη και τον ράπερ με τη «βασιλική» φήμη, Μηδενιστή, και μας υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία γι αυτό το καλοκαίρι!

Διημερίδα και διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας:

7&8 Αυγούστου.

Κινηματοθέατρο Μαρούλα. Εκπρόσωποι τοπικών, αλλά και πανελλαδικών φορέων, θα παρουσιάσουν, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (νέο ΕΣΠΑ). Επίσης θα εξεταστούν «case studies» επιχειρηματικότητας, ενώ θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Νέων, αλλά και η παρουσίαση της ένταξη της Λήμνου στο Paths of Greece. Ακόμη, θα γίνει συζήτηση για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δημιουργεί ο Καταδυτικός Τουρισμός με αφορμή του Πρωτάθλημα Υποβρύχιου Ψαρέματος που θα πραγματοποιηθεί στο νησί. Τέλος, θα ξεκινήσει ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας σε συνέχεια ενός θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι.
 
photo anzac.British sick soldiers & Submarine catcherSilver Babyairship - Brooks E. 19151ο Junior Festival:

7&8 Αυγούστου.
Γυμνάσιο της Μύρινας. Πρωταγωνιστές θα είναι οι μικροί –και μεγαλύτεροι- φίλοι. Παραδοσιακά παιχνίδια, body painting, δραματοποιημένο παραμύθι και θέατρο σκιών, με τον Καραγκιόζη και την παρέα του να έρχονται στο νησί, ειδικά για το 1o Junior Festival. Η Λημνιά συγγραφέας Ρουλα Σαμαιλίδου Βάκου θα αφηγηθεί  «Ένα παραμύθι για τη Λήμνο» ενώ η συνεργασία των Λημνιών εν δράσει με τον ιστορικό θίασο Σκιών Χαρίδημου, τους Παραμυθάδες της Καβάλας και το τοπικό τμήμα Λήμνου του ΣΕΟ «υπόσχονται» μόνο διασκέδαση και χαμόγελα.

Παράλληλες δράσεις:

7&8 Αυγούστου
Παλαιό Λιμάνι της Μύρινας. Eκθέσεις και προβολή φωτογραφιών με τα εξής θέματα:
«Ένας υποβρύχιος παράδεισος στο ΒΑ Αιγαίο».
«100 χρόνια ANZAC σε εικόνες».
«Βουτιά στις παραλίες και στις ομορφιές της Λήμνου».
Και εικαστική «παρέμβαση» με τίτλο «Λήμνος: Art Island».  Τα έργα που θα εκτεθούν, θα διατεθούν έπειτα προς πώληση, και όλα τα έσοδα θα αποτελέσουν δωρεά για την ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες».

Στον ίδιο χώρο περίπτερα θα φιλοξενήσουν τους «Λημνιούς εν Δράσει», τους φοιτητές του τμήματος Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων και το info kiosk του Δήμου Λήμνου, ενώ θα λειτουργήσει και η Free Library, μία ανοιχτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
Lemnia_Gastronomia_kalathakiΚαι επειδή οι «δράσεις» στο Λιμάνι της Μύρινας, κοντά στη θάλασσα, θα ανοίξουν την όρεξη όλων, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος Λημνιάς Γαστρονομίας.

Leave a Reply