ΜΕΣΑΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ του Νικόλα Ανδρουλάκη

with No Comments

Από 18 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος

«Αν δεν ήσουν εσύ,
ποιος θα ήθελες να ήσουν»
 
MesaiesProsdokies_1 2Έτος 2031. Σε ένα καθεστώς σκληρό. Με οικονομική ανάπτυξη παράξενη. Με αρρωστημένο  πληθωρισμό. Με την υιοθεσία ενηλίκων αντί πρόσληψης για εργασία.  Με τους καθρέφτες ποινικοποιημένους. Σε ένα ενεχυροδανειστήριο αγοράς χρυσού υπό χρεοκοπία. Μια οικογένεια σκοτεινή. Με απωθημένα χρυσά. Και προσδοκίες. Περιμένουν καλεσμένους. Κι έρχονται όσοι δεν έπρεπε να έρθουν. Ως άλλοι. Σαν φάρσα. Και στο τέλος δεν θα κερδίσει το καλό.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Το δεύτερο θεατρικό έργο του Νικόλα Ανδρουλάκη βουτάει σε χρυσή μπογιά την ορμέμφυτη ανάγκη μας γι’ αλληλοσπαραγμό. Και είναι αστείο. Και σκοτεινό. Και παράξενο. Και σε προσκαλεί  στο πάρτι που ετοιμάζει η Βιργινία Σοφούλη, κόρη μεγαλοαστού, νεόπτωχη, μεσήλικη, χήρα, θρησκόληπτη, ρομαντική, υστερική, μισάνθρωπος. Με δυο καταπιεσμένα ψυχοπαίδια φυλακισμένα στο χρυσαφί κλουβί της. Με έναν μαύρο λαϊκοφιλόσοφο ποπ σταρ, που βλέπει τον εαυτό του λευκό, για ενορχηστρωτή. Με αληθινούς ήρωες του Τσαρλς Ντίκενς να ταξιδεύουν στο χωροχρόνο αναζητώντας μια φωλιά να προστατεύσουν την αγάπη τους από τη βία των αιώνων. Ή να προκαλέσουν εξέγερση. Με την ταμία του θεάτρου να μοιράζει ευχές και χαμόγελα στους θεατές. Με αγάπη. Μέχρι το τέλος των προσδοκιών μας.
 
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης
Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Εικαστική επιμέλεια: Δημήτρης Κωνσταντάρας
Μουσική επιμέλεια: Νικόλας Ανδρουλάκης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κωνσταντάρας, Δώρα Παρδάλη
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Παραγωγή: What If ?
 Παίζουν: Λένα Γιάκα, Στέφανος Μουαγκιέ, Άρτεμις Γρύμπλα, Ναταλία Δήμου, Κωνσταντίνος Πλαγιανός, Δώρα Παρδάλη, Νικόλας Ανδρουλάκης
 
Από 18 Μαρτίου έως 15 Μαϊου
κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 20:30
 
ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8, Βοτανικός

Εισιτήρια €12, 8, 5 (ατέλεια)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2104830330, 6973666653 και στο Viva.gr

Leave a Reply