Waiting for the rain – Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου – από την ομάδα του “Meeting the Odyssey”

with No Comments

Waiting_for_the_rain_Meeting_the_OdysseyWaiting for the rain –
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου –
από την ομάδα του “Meeting the Odyssey”

Είσοδος: Ελεύθερη

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ώρα 21:00.

Μετά την επιτυχημένη παράσταση “Memories for Life”, η παράσταση “Waiting for the Rain” κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στο Λαύριο!

Το “Waiting for the Rain” είναι μια παράσταση για την Πηνελόπη. Είναι το κέντρο μιας ιστορίας μοναξιάς με διάρκεια 20 χρόνια, ειπωμένης χωρίς λόγια – μια ιστορία που δημιουργείται από την μουσική, την κίνηση και τις σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών, των χορευτών, των μουσικών και των μαριονετών.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Η Πηνελόπη είναι περικυκλωμένη από ανδρικούς χαρακτήρες: συγγενείς, μνηστήρες και τις ίδιες τις φαντασιώσεις του συζύγου της που απουσιάζει. Οι μόνες γυναικείες φιγούρες που συνυπάρχουν μαζί της στην σκηνή είναι μαριονέτες. Αυτά τα φαντάσματα είναι αντανακλάσεις του εαυτού της και τονίζουν επώδυνα πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο. Το άγγιγμα του χεριού μιας άψυχης κούκλας δείχνει πόσο απερίγραπτα δύσκολο είναι να περιμένεις. Αυτό είναι και το κεντρικό νόημα της παράστασης: να υπάρχει μόνο η ανάμνηση του παρελθόντος, η προσδοκία του μέλλοντος και η παντελής απουσία του παρόντος.

Η παράσταση συνδυάζει σύγχρονη κίνηση, σκηνοθετείται από τον Krystian Kobylka και χορογραφείται από τον Jacek Gębura, με την Eva Farkašová να δίνει ζωντάνια σε μοναδικές μαριονέτες και τον Sambor Dudziński να ερμηνεύει ζωντανή μουσική που δημιουργεί ήχο, χρησιμοποιώντας ασυνήθιστα όργανα όπως ειδικά κατασκευασμένη κύμβαλα ή τόξα.

Το “Waiting for the Rain” είναι μια διεθνής συμπαραγωγή από τα θέατρα Opolski Teatr Lalki i Aktora (Πολωνία), ScarlattineTeatro (Ιταλία), Viirus Theatre (Φινλανδία), μέρος του διαπολιτισμικού πανευρωπαϊκού project “Meeting the Odyssey”, που περιστρέφεται γύρω από το ταξίδι του Οδυσσέα και τις σύγχρονες «Οδύσσειες» και φέτος βρίσκεται στην Ελλάδα, με όχημα το θρυλικό ιστιοφόρο “Hoppet”.

Με φόντο το “Hoppet” στο λιμάνι του Λαυρίου, το “Waiting for the Rain” θα προσφέρει μια μοναδική βραδιά στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου την Πέμπτη 7 Ιουλίου.
Ώρα έναρξης: 21.00

Leave a Reply