Caravan Project Μεταξουργείο

with No Comments

caravan-project2-copy Caravan Project
Μεταξουργείο

Πλατεία Αυδή
14 Oκτωβρίου -05 Nοεμβρίου
(Εργαστήρια – Κοινοτικές Δράσεις – Προβολές – Εκπαιδευτικά Προγράμματα )

To Caravan Project ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών και πραγματοποίησε ένα μεγάλο οδοιπορικό, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οργώνοντας την Ελλάδα – κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της- και συλλέγοντας ανείπωτες και αθέατες ιστορίες, με τη μορφή ντοκιμαντέρ και φωτογραφικών λευκωμάτων. Τα ντοκιμαντέρ του (12 μεσαίου μήκους και πάνω από 20 μικρο-ιστορίες) βραβεύτηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεχίζουν να λαμβάνουν διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

caravan-project3-copyCaravan Project – Μεταξουργείο: κάλεσμα
Τελευταίος σταθμός του Caravan Project είναι η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 η ομάδα του Caravan Project προσκαλεί τους κατοίκους του Μεταξουργείου και όχι μόνο, στον πολιτιστικό χώρο του Δυναμό (Παραμυθίας 28-30) για να γνωρίσουν το έργο του Caravan αλλά και προθέσεις για τη δράση που θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αυδή, με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 05 Νοεμβρίου.

caravan-project-copyCaravan Project – Μεταξουργείο: στόχοι
Με όχημα την αφήγηση, μαζί με κατοίκους και φίλους της γειτονιάς του Μεταξουργείου, το caravan project ιχνηλατεί πτυχές του δημόσιου χώρου, ανθρώπινους χαρακτήρες, ασυνέχειες και μεταβάσεις. Στόχος είναι μέσα από μια σειρά εργαστηρίων (ντοκιμαντέρ – ήχος – αρχείο), κοινοτικών δράσεων και συναντήσεων να συνδιαμορφωθούν και μεταφερθούν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα νέες γεωγραφίες – αφηγήσεις

Στους ταραχώδεις καιρούς που διανύουμε, η καταγραφή και μετάδοση των ανθρώπινων ιστοριών είναι μια επαναστατική πρακτική που αυξάνει τις αντιστάσεις μας, ενδυναμώνει τους αρμούς μεταξύ μας και στροβιλίζει ξανά τη λαχτάρα μας για ζωή.

Caravan Project
ένας άλλος κόσμος είναι εδώ.

Leave a Reply