Μπλοκ Ιχνογραφίας σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη

with No Comments

img_6981-edΘέατρο
Μπλοκ Ιχνογραφίας
σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη
                                
Μία παράσταση σε… σέπια, βασισμένη σε ποιητικά αφηγήματα του Κώστα Καρτελιά, με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μιχάλη Γρηγορίου

Black box
29 Οκτωβρίου- 9 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

img_7402-ed  Το «Μπλοκ Ιχνογραφίας» είναι μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Κώστα Καρτελιά (εκδόσεις «Αιγόκερως», 2014), σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μιχάλη Γρηγορίου.

Η σκηνοθέτις Άννα Σωτρίνη, η οποία έχει ασχοληθεί από το 1994 με τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία μιας μεγάλης γκάμας λογοτεχνικών κειμένων (από τον «Λάμπρο» του Διονύσιου Σολωμού έως το Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου) μεταφέρει στη σκηνή την ποιητική αφήγηση ενός άνδρα που παρατηρεί την καθημερινότητα αλλά ανατρέχει διαρκώς και στη μνήμη.

Το εσωτερικό ταξίδι του ήρωα γίνεται θεατρικό υλικό που εικονοποιεί καλειδοσκοπικά τις αναμνήσεις, τους συνειρμούς και τις σκέψεις του σε μια παράσταση που παίζει με το χρόνο και «υπονομευτικά» χρήζει συμπρωταγωνίστρια του αφηγητή ή και απόλυτη πρωταγωνίστρια μια γυναίκα.

img_7421-edΟ Χρήστος Κάλλοου, επιστρέφοντας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, μαζί με την Ioustina Maciaszek αναλαμβάνουν τους δυο σχεδόν αρχετυπικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας: Εκείνος, λίγο πριν από το τέλος της ζωής του, κάνει τον ιδιότυπο προσωπικό απολογισμό του που εμπεριέχει ματαίωση, ήττα, μοναξιά,  
αλλά και καθημερινές σκέψεις για την φιλία, τον έρωτα, την παιδική ηλικία, την οικογένεια, τον Θεό, τη ζωή  και το θάνατο. Εκείνη, πρωταγωνιστεί στη μνήμη του άνδρα και αντιδρά κάποτε απρόβλεπτα σε ένα σκηνικό παιχνίδι που εξελίσσεται με συγκίνηση, χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ανατροπές.

img_7471-edΕμβόλιμα, ως απαραίτητα δομικά στοιχεία της δράσης ή των συνειρμών, ακούγονται τα τραγούδια του Γρηγορίου a capella ή με την συνοδεία μόνον ενός βιολιού. Αντίστοιχη εμβόλιμη και αναγκαία αποστολή έχει και η προβολή του Video που σκηνοθέτησε ο Ευάγγελος Κάλλοου.
Η Άννα Σωτρίνη, που υπογράφει και το σχεδιασμό των φωτισμών, εκτός από τη σκηνοθεσία και τη δραματουργική

επεξεργασία, αντιμετωπίζει τα διαφορετικά επεισόδια της αφήγησης και της μνήμης του ήρωά της ως «ένα  ομοιογενές  ψηφιδωτό για την ιστορία ενός ανθρώπου που αφηγείται το υλικό της ζωής του, σε ελάχιστο χρόνο πριν από το ‘τέλος’».

Ταυτότητα της παράστασης
Δραματουργική επεξεργασία/σκηνοθεσία /σχεδιασμοί φωτισμών: Άννα Σωτρίνη
Μουσική: Μιχάλης Γρηγορίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Video: Ευάγγελος Κάλλοου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη

Διανομή
Χρήστος Κάλλοου
 Ioustina Maciaszek.

Ο Χρήστος Κάλλοου έπαιξε στο “Sunset at the Villa Thalia” του Alexi Kaye Campbell σε σκηνοθεσία Simon Godwin στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

*******
Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550

Ημέρες παραστάσεων:
29 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου καθημερινά για 11 συνεχόμενες παραστάσεις στο Black box,  ώρα 21:00  

Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων

Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων

Leave a Reply