ΦΙΛΑΡΜΟΝIA ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ “Από τον Μάντζαρο και τους μαθητές του στον Καρρέρ και τον Μπότσαρη” στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις»

with No Comments

Από τον Μάντζαρο και τους μαθητές του στον Καρρέρ και στον Μπότσαρη
1086d121392_v3-copy  Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.00
Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις» (Πυθαγόρα 8, Άλιμος)

ΦΙΛΑΡΜΟΝIA ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Η αρχή έγινε, η νέα ορχήστρα «Φιλαρμόνια» έδωσε την πρεμιέρα της που ενθουσίασε το κοινό. Η συναυλία  δόθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα την περασμένη Κυριακή στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού
«Αρτεμις», στον Αλιμο, που ειναι η έδρα του νέου συμφωνικού συνόλου.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

1086d121417-copyΓια δυο ώρες οι θεατές απόλαυσαν το αφιέρωμα στον γενάρχη της Νεοελληνικής Έντεχνης Μουσικής, τον Κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο, με τίτλο “Ο Νικόλαος Μάντζαρος και οι μαθητές του”, (Παδοβάς και Ροδοθεάτος), με τους μουσικούς να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.
Η μουσική διεύθυνση ήταν του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή – καλλιτεχνικού διευθυντή του συνόλου – και συμμετείχαν η υψίφωνος Χρύσα Μαλιαμάνη, και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής. Προλόγισε ο πρόεδρος της Φιλαρμόνιας, καθηγητής Νίκος Μαλιάρας, που σκιαγράφησε το όραμα της ορχήστρας, να αναδείξει τους μεγάλους θησαυρούς της ελληνικής κλασικής μουσικής, πολλοί από τους οποίους είναι άγνωστοι στον κόσμο.

poster_v2_web-copyΕπόμενη  συνάντηση  της  Ορχήστρας  με  τους  φίλους  της  κλασικής  μουσικής  είναι  την  Κυριακή  4
∆εκεμβρίου, στις 8 μ.μ. με την όπερα του Παύλου Καρρέρ «Μάρκος Μπότσαρης», σε μια μοναδική συναυλιακή παρουσίαση.
Πρόκειται για Λυρική Τραγωδία σε 4 πράξεις, με θέμα αντλημένο από την Επανάσταση του 1821, σε κείμενο του Giovanni Caccialupi, μετάφραση Βέτας Πεζοπούλου (νέα επιμέλεια ∆ημήτρη Γιάκα) και νέα ενορχήστρωση από τον Βύρωνα Φιδετζή.

Τραγουδούν: Σοφία Κυανίδου, Τζούλια Σουγλάκου, Γιάννης Χριστόπουλος, ∆ιονύσης Σούρμπης, Πέτρος Μαγουλάς. Συμμετέχει η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (∆ιδασκαλία: Ν. Μαλιάρας).

Μουσική ∆ιεύθυνση: Βύρων Φιδετζής

Η συναυλία θα δοθεί στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», Πυθαγόρα 8, Άλιμος.
Εισιτήρια online μέσω της viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, Mobile App: vivawallet και τα φυσικά σημεία συνεργατών της viva.
Ζώνη Α: 30€
Ζώνη Β: 15€
Μειωμένο: 7€ (Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Μαθητές Ν. Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα με την επίδειξη του απαραίτητου νόμιμου εγγράφου)

Leave a Reply